Микрониделинг

Продължителност: 60- 90 мин., Цена: 180 лв.

Микронидлингът е един от най-новите методи в естетичната индустрия за подмладяване на кожата, за заличаване на бръчки, белези, акне и пигментации. Това е уникален нехирургичен метод, насочен към решаването на съвременните естетични проблеми и профилактика на възрастовите изменения на кожата.

Козметично студио

Как действа микронидлингът?

Използват се много малки и фини иглички, които образуват микроскопични каналчета в кожата. Микроиглите вкарват дълбоко в дермата активни вещества (хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, различни лекарства и активни молекули), което ускорява клетъчния метаболизъм, обмена на веществата и циркулацията на кръвта. Тези процеси отключват производството на колаген, регенерирането на тъканите и цялостното обновяване на кожата. От своя страна, микроубожданията стимулират синтеза на растежните фактори и водят до производство на колаген и обновяване на увредената кожна тъкан. Микроперфорацията предизвиква деструкция на тъканите на старите белези, стимулира появата на нови колагенови и еластинови влакна и активизира естественото производство на колаген. В резултат се постига лифтинг ефект, подобряват се цветът, свежестта и еластичността на кожата.

Болезнена ли е манипулацията?

Микронидлинг може да се прави по всяко време на годината. Процедурата е напълно безопасна и без риск от увреждания на нерви и мускули. Манипулацията е безболезнена, а дискомфортът е минимален. Използвания уред осигурява бързи, прецизни и деликатни убождания, които осигуряват синтеза на здрави колагенови и еластинови влакна. Работи се със стерилни и индивидуални накрайници в зависимост от конкретния проблем и зоната на третиране. Епидермалните травми са минимални и след процедурата клиентът може да се заеме с обичайните си дейности. Няма рани, белези или подуване след манипулацията. Кожата в зоната на третиране се зачервява като след излагане на слънце. Еритемът може да се задържи до 48 часа.

Броят на процедурите зависят от конкретния проблем и особеностите на кожата. За постигане на търсения ефект се препоръчват 3-6 третирания с интервал от 3-4 седмици между отделните процедури.

 

Какъв е ефектът от микронидлингът?

Стягане на кожата чрез ускоряване продукцията на колаген – +400% биоревитализация – чрез вкарване на активни съставки на основата на хиалуронова киселина, растежни фактори, пептиди, полипептиди и други. Образуване на EFG (епидермални растежни пептиди), които осигуряват подмладяването на кожата и регенерация на кожата.

 

Какъв е ефекта на микронидлингът за белези от акне?

Чрез множеството микроперфорации с микронидлинг се стимулира продукцията на колаген и растежни пептиди в кожата, което води до нейното обновяване и заличаване на белезите от акне. Предимството пред лазерните процедури е по-краткия период за възстановяване – до няколко часа (при лазер – 7-10 дни).

 

Какъв ефекта на микронидлингът за белези по кожата?

Чрез множеството микроперфорации с микронидлинг (микронийдълинг) се стимулира продукцията на колаген и растежни пептиди в кожата, което води до нейното обновяване и заличаване на белезите от операции или дълбоки рани. Предимството пред лазерните процедури е по-краткия период за възстановяване – до няколко часа (при лазер – 7-10 дни). Няма опасност от хиперпигментации. Към процедурата се добавят серуми с високо съдържание на хиалуронова киселина, което допълнително стимулира обновяването без да има белене на кожата и неприятно усещане за стягане, опъване и сухота.

 

Може ли да се прилага микронидлинг за бръчки около очите и устните?

Микронидлинг стимулира производството на колаген с 400% повече. При процедура за премахване на бръчки около очите, устните или цялостно подмладяване се добавя серум с високо съдържание на хиалуронова киселина.

Всеки ли може да се подложи на микронидлинг?

Микронидлинг не бива да се прилага при бременни и кърмещи жени, при пациенти с нарушено кръвосъсирване, при хора с онкологични заболявания, както и при алергии към активните субстанции, които се използват при процедурите.

Кои зони могат да се третират?

Всички части от лицето и тялото могат да се обработват, включително третиране кожата на клепачите.

Какви са предимствата на процедурата

·         Съответства на критериите за идеален метод за подмладяване;

·         Съдържанието на колаген в кожата се увеличава с 400%;

·         Приложение при всички фототипове кожа;

·         Минимална инвазивност и болезненост;

·         Гарантира бърз и дълготраен резултат;

·         Без странични ефекти и усложнения.

 

С какво може да се съчетава микронидлингът?

В зависимост от конкретния случай, микронидлинг може да се съчетава с радиочестотен лифтинг, кислородна терапия или биопилинг . Всички тези процедури имат синергично действие.