– При децата –

Децата често проявяват чувствителност към замърсяване и алергени, особено в големите градове с натоварен трафик. Техните рефлекси за управляването на секрети като „издухване“ и „откашляне“ не са развити напълно. Задържането на секрети е предпоставка за развитието на бактериални инфекции.

Солна терапия в контролирана среда е изключително решение за справяне с упоритите, продължителни и досадни проблеми на невръстната им възраст. Вашите деца ще се насладят на играта в голям „пясъчник“, защото подът в нашите солни стаи е насипан със „завидно“ количество сол (едно от средствата за поддържане на антибактериална и стерилна среда в помещенията), слушайки весели детски песни. И вместо да ги умолявате, те с нетърпение ще чакат следващата среща с нас!

Сесията за деца над 12 г. продължава 45 минути, а сесията за деца под 12 г. – 20 минути. Това е така, защото човек на средна възраст прави около 12-15 вдишвания в минута, а малките деца около два пъти повече.

По време на сесията всичко, което трябва да правите е да седнете, да се отпуснете и да дишате нормално. Може да слушате музика или да подремнете. Децата в солната стая ще могат да се забавляват като в голям пясъчник или да проучват занимателните игри, предоставени за тях. В това време аерозолните частици ще работят по-пътя си до най-дълбоките места на белите дробове, а попаднали веднъж върху кожата – действието им е сигурно. За деца до 12 години терапията трябва да се провежда най-много 3 пъти в годината. Препоръчителният интервал между сесиите за деца е 48 часа.