Остеоестетика

остеоестетика Пловдив

Остеоестетиката представлява остеопатия в козметологията.

Според основните принципи на остеопатията, в организма на човека, всички органи и тъкани трябва да бъдат свободни и подвижни. Нашето тяло се разглежда като едно цяло, където всички части са свързани помежду си. Структурата на всеки орган определя неговата функция и обратно, нарушение на функцията ще причини нарушение в структурата. Следователно, промени в една система или един орган ще предизвика каскада от реакции в цялото тяло.

Днес козметолозите от световна величина задължително отчитат връзката на биохимичните дисфункции на системата „глава-тяло“, които са причините за естетични деформации на лицето и шията.
Визуалните признаци на стареене се възприемат като отделни: задълбочаване на бръчките, птоза на тъканите /овисване/, намаляване обем на устните, отпускане на клепачите и контура на лицето, двойна брадичка и др.

Но при коригиране и извършване на специфична естетическа промяна на лицето и шията, трябва да се отчитат взаимовръзките в организма и много други фактори. Също така трябва да бъдат взети под внимание и коригирани, промени в постуралната система, нарушения в проводимостта, състояние и симетричност на работата на мускулно-фасциалната система.
Работата с баланса на структурите на лицето и шията, помага да се избегне или поне значително да се намали броят на възможните странични ефекти и усложнения от инвазивните видове въздействия. Например при методи, които променят биохимичния баланс на лицето и шията или влияят върху него.

Тя представлява холистичен метод за запазване на естествената красота и функция на тялото без използването на токсични или инвазивни процедури. Акцентът е поставен върху поддържането на вътрешната работа на тялото, подобряването на функцията и здравето на всички органи и системи.

Oстеоестетиката, както подсказва името, съчетава принципите на остеопатията и естетиката. Докато естетичните лечения предполагат прилагане на локални терапии върху кожата, предназначени да подобрят външния й вид, остеоестетиката е насочена към подобряване на вътрешната функция на тялото, което в резултат подобрява външния вид. Лицето не е отделено от останалата част на тялото. Тялото е едно цяло. За да работите холистично върху лицето, е важно да работите и върху тялото. Остеоестетиката създава хармония и подравняване в цялото тяло, което активира естествения подмладяващ капацитет за забавяне на стареенето.

Вземете например подпухнали очи (торбички под очите). Естетичният подход е насочен към работа върху зоната около очите директно с помощта на локални лечения като охлаждащи агенти, терапии като лазерно възстановяване, филъри и накрая хирургия. Остеоестетиката гледа на подпухналите очи като на видим симптом на основните промени в тялото. Възможно е бъбреците да функционират зле или нещо да се свива и да възпрепятства свободното протичане на течности в тялото, като ги оставя да се натрупват в различни области, включително областта на очите. Целта на остеоестетиката е да установи къде са вътрешните дисбаланси и да разреши причината за симптомите (в този случай торбичките под очите).

 

Остеоестетика- жена получава масаж на кръстаОСТЕОЕСТЕТИКАТА ВЪЗСТАНОВЯВА НЕ САМО ЕСТЕСТВЕНАТА КРАСОТА, НО И ЗДРАВЕТО И ЦЯЛОТО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ.

Използвайки остеопатичните принципи, цялото тяло се оценява стъпка по стъпка. Функцията на мускулно-скелетната система, висцералните органи, нервно-мускулната система, периферната съдова система се оценяват, за да се идентифицират основните причини за естетически, както и за здравословни проблеми. В зависимост от притесненията на клиента и проблемните области, идентифицирани по време на оценката, се използват различни техники за мануална терапия върху мускули, връзки, фасции и кости.

ОСТЕОЕСТЕТИКАТА НОСИ ФИЗИЧЕСКИ, ЕМОЦИОНАЛЕН И ЕНЕРГИЕН БАЛАНС

Когато се постигне физически баланс и се освободят блокажи, следва емоционален баланс и подобряване на енергийните нива. Потокът на жизнената сила (енергия) в тялото се връща към хармония, което прави физическите и емоционалните аспекти на тялото устойчиви на стрес от вътрешни и външни влияния. Например, може да откриете, че сънят ви се подобрява след терапията. Добрият сън подпомага възстановяването и подмладяването на тялото, така че започвате да се събуждате с чувство на освеженост и енергия. По същия начин, ако изпитвате физическа болка (напр. болки в ставите), тялото ви изразходва физическа и емоционална енергия за възстановяване. Възстановявайки физическия баланс, ще постигнете емоционална хармония, както и по-високи енергийни нива. Ще се почувствате по-здрави и верни на природата си.

Остеостетиката дава възможност всеки да спре времето и да изглежда невероятно без значение от годините по естествен начин, илиминирайки възможността от последващи неприятни последствия. Въздейства се мануално, чрез специфични неинвазивни техники при което се дава възможност на органите да се освободят и бъдат по подвижни. Външното изображение на това е по добра обща подвижност и гладка, здрава и блестяща кожа.

Ако искаш да се чувстваш и изглеждаш невероятно, тази терапия е точно за теб!

 

Продължителност и цени на процедурата:
40 мин. – Цена: 70 лв.

70 мин. – Цена: 100 лв. (С надграждаща козметична процедура)
90 мин. – Цена: 120 лв.
120 мин. – Цена: 150 лв. (С надграждаща козметична процедура)

 

Внимание!
Остеоестетиката не е предназначена да предоставя медицински съвети, диагностика или лечение на медицинско състояние. Ако имате медицинско състояние, трябва да потърсите съвет от лекар. Никога не пренебрегвайте и не отлагайте търсенето на професионален медицински съвет или лечение.