Терапия "Боуен"

Техниката Боуен ® е динамична система, състояща се от терапия на мускулите и съединителните тъкани.
Вместо да се фокусира върху отделно оплакване, Техниката Боуен се обръща към цялото тяло чрез възстановяване баланса посредством вегетативната нервна система (ВНС), която контролира 80% от телесните функции и е много податлива на външен стрес.
Коментари като: „Техниката Боуен е вероятно най-великото откритие в грижа за здравето“, са родени от удивителните резултати, постигнати по целия свят от тази неинванзивна, всеобхватна модалност.

Как работи Боуен:

Боуен движенията и процедурите Боуен могат да пренастроят тялото да се самолекува, чрез активиране на следните механизми, посредством нервната, ендокринната и други системи:

✅ Стреч рефлекс

✅ Ставни проприорецптори

✅ Фасция

✅ Сегментарни висцеро-соматични спинални рефлекси

✅ Акупунктурни точки и меридиани

✅ Хармонични вибрации или резонансен модел

✅ Лимфна система

✅ Често при Боуен сесии се инициира детоксикация, следователно се подобрява възможността на тялото да функционира на клетъчно ниво

Това е изцяло нова концепция за възстановяване на тялото. Тя не нито взаимствана, нито подобна на която и да е друга методика. Терапията се състои от леки движения с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури, директно върху кожата. По време на процедурата Ива чести, но важни паузи, които позволяват на тялото да реагира и активира оздравителния процес.
Резултатите могат да бъдат забележителни, дори само от една процедура, тъй като тялото продължава да се самолекува през следващите няколко дни. Често само няколко процедури са необходими за да се повлияе настоящото състояние.

За разлика от много други мануални модалности при Боуен терапията не се използват силови манипулации.
Техниката се препоръчва за всички възрасти, от новородени до дълбока старост, с остри или хронични проблеми.
Методиката няма противопоказания и това я прави уникална и неповторима.

 

Терапия Боуен: 50 лв.
Терапия Боуен в солна стая: 55 лв.
Терапия Боуен в солна стая плюс солна терапия: 60 лв.

Продължителност: 40 – 60 минути